Манолова за кризата с ваксините: Радев да свика КСНС и НС да заседава извънредно

в България

Манолова за кризата с ваксините: Радев да свика КСНС и НС да заседава извънредноМанолова за кризата с ваксините: Радев да свика КСНС и НС да заседава извънредно

Президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност, а парламентът да свика извънредно заседание заради починалата след ваксина в Пловдив жена.

За това призова Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ във видео на живо във Фейсбук по повод спирането на ваксинирането с AstraZeneca.

От „Изправи се! Мутри вън!“ искаме оставката на здравния министър. ГЕРБ сътвори поредния „гейт“ – „ваксинагейт“. Борисов беше ли информиран за смъртния случай на жена от Пловдив, която преди това е с поставена ваксина Astra Zeneca? Скри ли премиерът информация от българите? Изми ли си ръцете с Националния оперативен щаб и със здравния министър?, попита Манолова.

Чухме здравният министър, че НОЩ няма отношение към ваксинирането. Ние ли трябва да кажем на властта, че ваксините са най-доброто средство срещу разпространението на вируса? Защо българското правителство е поръчало 4,5 млн. дози ваксини на AstraZeneca, която забавя доставките на ваксините? Защо се отказа от достатъчно ваксини от другите две фирми, чиито ваксини са одобрени?, каза още Манолова.

Пътуваме и виждаме плакати и билбордове на ГЕРБ, на които пише „Работа, работа, работа“. Добра работа свършихте – хората умират. Това правителство не само трябва да си отиде, а да носи отговорност за безхаберието и за живота на хиляди български граждани, подчерта тя.

Управлението на COVID-кризата е провал, ваксини се спират, отварят се и се затварят бизнеси, но компенсация за фирмите няма, заяви Димитър Делчев, който е водач на листата в Благоевград.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/162145369057977


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ