Манолова: Държавната “Автомагистрали” е пощенски плик за източване на пари. Пълна ревизия!

в България

Манолова: Държавната "Автомагистрали" е пощенски плик за източване на пари. Пълна ревизия!Регионалният министър да изпълни ангажимента си към хората в Смолян и свлачището да се укрепи, призова Манолова

Държавната “Автомагистрали” е пощенски плик за източване на пари от държавния бюджет. Пълна ревизия! Да се види какви пари са похарчени за ремонт на пътища и укрепване на свлачища. Вече трета година пътят между Смолян и Мадан е стеснен заради свлачище. Укрепването на свлачището първоначално е било обявено за 3,5 млн. лв., но в последствие стойността нараства до 7,5 млн. лв.

И тук има икономически интереси, след като укрепването е възложено на държавната „Автомагистрали“. Две години и половина държавата не прави нищо по въпроса, освен, че са похарчени милиони за обходен път.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук от свлачището на пътя Смолян-Мадан.

Регионалният министър Петя Аврамова и пътникът в джипа – зам.-министър Нанков да се вземат в ръцете и да изпълнят ангажимента си към хората в Смолян. Има заделени пари, очевидно има и фирма, следователно да укрепят свлачището на пътя Смолян-Мадан, за да могат хората да се движат нормално и да имат нормална връзка с областни град. Ще има ревизия на „Автомагистрали“ и ще има наказания, допълни Манолова и подчерта, че през февруари 2020 г. „Автомагистрали“ е получила 450 млн. лв. за укрепване на свлачища.

Вместо да укрепят свлачището веднага, те са направили обходен път за милиони, по който също има свлачища. Когато трябва да се усвоят пари от определена фирма по определен начин институциите и министрите са пъргави, а кога ще е свършена работата за хората е друг въпрос, каза още Манолова.

Жители на село Тикале, близо до Смолян твърдят, че са обещали тази пролет да започне укрепването на свлачището, но не са започнали с аргумент, че има пандемия от коронавирус. Има отпуснати пари, но не вярваме да укрепят свлачището. Всеки ден пътуваме и все се питаме кога ще го направят, заяви жител на селото.

Манолова и екипът й минаха по обходния път, по който също има свлачища. В Смолян, в 10:30 ч. Манолова има среща с граждани, а в 13:30 ч. ще бъде в Златоград.

Припомняме, че през изминалата седмица Манолова беше в Стара Загора, Враца, Велико Търново и Благоевград. Следващата седмица тя ще се срещне с граждани в Дупница, Ямбол, Перник и Бургас.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2719767904928070


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ