Манолова: Държавата да махне данъците върху тока и да поеме на 100 % увеличението на сметките

в България

Манолова: Държавата да махне данъците върху тока и да поеме на 100 % увеличението на сметкитеМанолова: Държавата да махне данъците върху тока и да поеме на 100 % увеличението на сметките

Само за два почивни дни 56 души подписаха жалбата срещу заповедта за „зеления сертификат“, заяви Манолова във Видин

Единият от начините цената на тока да бъде по-поносима е да бъдат махнати данъците, в това число и ДДС, върху тока, за да се спасят фирмите и домакинствата. Ще отстояваме докрай в следващия парламент държавата да поеме на 100 % увеличението на цените на тока, водата, парното и природния газ. Единствено България не е подкрепила бизнеса, домакинствата, болниците, училищата и детските градини за скъпия ток.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите във Видин, където днес се срещна с граждани.

Служебното правителство да предприеме незабавни мерки, за да успокои хората и бизнеса, че ще има адекватна и справедлива подкрепа за три пъти по-скъпия ток. Природният газ вече е с пет пъти по-скъп, с 60 % по-скъпа ще бъде водата, токът за домакинствата ще се повиши с между 30 и 50 %, парното ще доближи 100 % увеличение. Това изисква подкрепа от българското правителство, добави тя.

Ние сме най-социалната формация и нашата програма за повишаване на доходите на българските граждани обхваща всички групи – работещите хора, пенсионерите, младите семейства, самотните родители. Крайно време е да спрем да сме държавата на работещите бедни, категорична бе Манолова.

Ще настояваме в следващия бюджет да бъдат заложени средства за преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2020 г. и добавката от 120 лв. към пенсиите да се дава и през 2022 г. За младите семейства предлагаме 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете и по 10 000 лв. за второ и трето дете на работещи родители, които са се осигурявали в последните две години, обясни тя.

Нашата група е с биткаджии, които могат и имат смелост да се изправят срещу грабежа и корупцията. Няма да позволим ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта, каза Манолова.

Днес внесохме жалба с 56 подписа срещу заповедта, която въвежда „зеления сертификат“. Подписите бяха събрани само за два почивни дни. Тази заповед е дискриминационна, защото хора, които са преболедували и имат антитела, но не са в регистъра, няма да получат сертификат, допълни тя.

Пътят Видин-Ботевград може да бъде изграден приоритетно и без да бъдат откраднати половината пари за него. Ако се намали корупцията и се пресече до дъното, ще има пари и за детски надбавки, и за преизчисляване на пенсиите, и за безплатни детски градини и ясли. „Да“ на пътя Ботевград-Видин, „не“ на корупцията, която ГЕРБ въведоха в пътното строителство, заяви Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ