Манолова: Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране

в България

Манолова: Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиранеБюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране.

В този бюджет няма пари за обикновените хора и за бизнеса. Има за цел купуване на гласове. Добавката от 50 лв. към пенсиите ще е до изборите през март, а детските надбавки за разчетени до края на 2021 г., вероятно с оглед президентските избори. След март всички, които получават пенсия от 300 до 1000 лв., ще взимат по-малко пари.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Пазарджик, където има среща с граждани.

Тя е категорична, че с новия бюджет фирмите, близки до властта, ще получат повече средства, което е жалко и безотговорно. Предвидени са 840 млн. лв. допълнително за асфалт, пътища и ремонти на пътища. Тези пари държавната „Автомагистрали“ ги разпределя без търг, условия и цена до фирмите, наредени на трапезата на властта. Заобикаля се Законът за обществените поръчки, затова фирмите, които правят пътищата, са едни и същи, обясни Манолова и допълни, че помощта трябва да прехвърли приятелския кръг и да стигне до малкия бизнес и обикновените граждани.

Манолова подчерта, че хората на първа линия не получават подкрепа, но заплатите на администрацията са увеличени с 30%. Медицинските специалисти на първа линия не получиха 1000 лв. допълнително. Няколко сестри си делят 1000 лв. помежду си. Полицаите също са прави да искат увеличение на заплатите, допълни тя.

Манолова заяви, че основният проблем на хората в Пазарджик и в цялата страна, са ниските доходи. Приоритет на „Изправи се.БГ“ е повишаване доходите на българските граждани. Минималният месечен доход за работещ човек да стане 1000 лв. чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017 – 2018 г. Настояваме за подкрепа от държавата за бизнеса, която да е под условие за запазване на работните места и повишаване на доходите, обясни председателят на „Изправи се.БГ“. Тя даде пример с Румъния, която през 2007 г. беше наравно с България, но след повишаване на доходите държавата не се е „счупила“.

С Отровното трио и „Има такъв народ“ се обединихме за противодействие на изборните манипулации. Това не е по силите на един субект или на една партия. Ще създадем мрежа от застъпници в близо 12 хил. секции в страната, за да гарантираме честността на изборите, заяви Манолова относно работната среща за честността на изборите, организирана от Отровното трио.

Тя заяви, че „Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа, която включва граждански организации, инициативни комитети и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева. Отворени сме и за други субекти. При нас са добре дошли и леви, и десни, каза Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ