Манолова: Борисов лично внесе в НС тлъстите бонуси за избрани държавни служители

в България

Манолова: Борисов лично внесе в НС тлъстите бонуси за избрани държавни служителиБорисов лично внесе в Народното събрание тлъстите бонуси за избрани държавни служители. Скандални промени в законодателството правят не само депутатите, но и Министерският съвет, който внася промените в Закона за железопътния транспорт.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес пред БНР по повод внесените от МС промени в Закона за железопътния транспорт, с които се регламентира платеното участие на главните секретари на премиера, НС и президента в бордове на държавни дружества.

Призовах президента Радев да наложи вето върху Закона за ДДС, защото с приетите в него промени се позволи на държавните чиновници да са в бордове на общински и държавни предприятия и да получават хиляди левове бонуси за това. Избрани „партийни калинки“ на ГЕРБ ще участват в бордове и ще получават възнаграждения за това, допълни Манолова и обясни, че предложенията са внесени от Менда Стоянова между първо и второ четене на Закона за ДДС.

През 2012 г. самият Борисов, в една героична поза, се възмути, че сегашният финансов министър Кирил Ананиев е получил 540 хил. лв. бонуси от участие в бордове, а различни членове на администрацията на Министерския съвет са получили възнаграждения в размер на 660 хил. лв. Тогава беше прието в законодателството държавни служители, включително главни секретари и зам.-министри, ако участват в бордове, да не получават бонуси за това, припомни Манолова.

Тя подчерта, че сега освен с промени в Закона за ДДС, Министерският съвет чрез Закона за железопътния транспорт, който ще бъде разгледан в следващите дни, се дава възможност за участие в бордове на главния секретар на Министерския съвет, на президента и на парламента.

Не е ясно в кой борд може да се включи главният секретар на Народното събрание или на президента. Може би в енергийно дружество, в борд по туризъм или в борд по отбрана, каза още Манолова.

Относно изявлението на председателя на Бюджетната комисия, че са оттеглени предложенията фирмите за бързи кредити да могат да начисляват неустойка два пъти колкото дълга, Манолова заяви, че няма такава процедура при вече приети законодателни промени.

Ремонтът на ремонта е специалитет на ГЕРБ не само в строителството, но и в законодателството. Няма как обаче необнародван закон да бъде поправен, както и да се оттегли предложението, тъй като вече е законодателен факт, категорична бе тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ