Манолова: Борисов е изчерпан и на доизживяване

в България

Манолова: Борисов е изчерпан и на доизживяванеОт харесван политик, Борисов се превърна в човек, който хората са започнали да мразят, каза Манолова

Борисов е изчерпан и на доизживяване. От един рейтингов и харесван политик, Борисов се е превърнал в човек, който хората са започнали да мразят, защото са принудени да понесат тежестта на кризата с 24 лв. на ден. Народът е гневен, иска реванш и ще излезе да гласува масово на тези избори, а резултатът ще е изненадващ за ГЕРБ и за властта. В момента това е геноцид, с морално изчерпан парламент и премиер на доизживяване. Властта продължава да увеличава заплатите си, да си раздават бонуси за участия в бордове, а хората са оставени да се оправят сами.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „ДЕНЯТ“ по ТВ1.

Ще има ревизия, която ще започне от парламента, през парламентарни комисии и ще има преосноваване на всички институции, които продължат да работят по начина, по който досега. Институциите трябва да спрат да са бухалки срещу неудобните на властта, допълни Манолова.

Тримата министри се скараха в парламента за пари. Те отдавна не се интересуват от проблемите на хората и от това, че освен Бургас, Варна, Търговище и Шумен също ще останат без вода. С ясно око се вижда, че нивото на водата в яз. Тича спада заради ВЕЦ-ове на приближени до властта, изгребване на коритата за баластра и предоставянето на големи количества питейна вода за промишлени цели. Хищничеството за природни ресурси ще повтори Перник в цялата страна, заяви Манолова относно водната криза.

И в Перник не стана ясно защо и как беше изградена тръба между Перник и София, проработи ли този проект, как проработи и кои фирми го изпълниха. При бедствено или извънредно положение се заобикалят обществените поръчки и далаверата има „зелена светлина“. Властта се чувства безнаказана за престъпното си бездействие, категорична е тя.

Разединени нито един субект не може да се справи с пипала на октопода, който е плъзнал. Борисов и моделът му могат да са победени само чрез общи усилия и синхронизиране на различни субекти. „Изправи се.БГ“ е гражданска платформа с цел обединение на гражданските комитети и инициативи, граждани и експерти, каза още Манолова.

Относно мръсния въздух в София, тя заяви, че за една година нищо от обещанията на Фандъкова не е изпълнено. Ние продължаваме да настояваме за бял билет, тоест за безплатен градски транспорт, когато се очаква замърсяване, нови буферни паркинги, миене на улиците, прекратяване на проекта за инсталация за горене на боклук в центъра на София нулева толерантност към изгарянето на боклук, пластмаса и текстил, заяви Манолова.

Единственото реализирано обещание на Фандъкова са филтрите по 4000 лв., които не биха работили, когато се изгарят пластмаса, дрехи и боклук. Няма поръчка в София, която да няма корупционен заряд, да се предприема и за това да не са предвидени определени фирми, обясни тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ