Манолова: Борисов да се извини на битите граждани и журналисти на партийното събитие на ГЕРБ

в България

Манолова: Борисов да се извини на битите граждани и журналисти на партийното събитие на ГЕРБ

Манолова призова за данъчна ваканция до края на годината, за да бъде облекчен бизнесът

Борисов да се извини на битите граждани и на журналистите, чиито телефони бяха потрошени от биячите на ГЕРБ на партийното му събитие.

Партийното събитие в държавния София Тех Парк.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео във Фейсбук.

Не чухме какво ще направи Борисов за бизнеса и обикновените български граждани, а не за актива на ГЕРБ. Да има освобождаване от данъци, да има данъчна ваканция до края на годината за фирмите и за гражданите. След като не даде подкрепа на фирмите и на гражданите, то поне да не им взема, допълни тя.

Манолова подчерта, че подкрепата от държавата е стигнала до под 5% от фирмите, които разчитаха на нисколихвени заеми, на 60/40, на грантове. Видяхме обаче колко бързо Борисов се справя с увеличението на заплатите на 28 администрации, заяви тя.

Не чухме отговори на най-важните за българските граждани въпроси – кога Борисов ще подаде оставка, кога ще спре с абсурдните трикове и ритуални танци, кой ще е човекът от ГЕРБ, който ще поеме позора да бъде премиер? Не чухме и отговор на въпроса кога ще е обявена обществената поръчка за закупуване на машини за следващите избори. Не трябва да се правят промени в Изборния кодекс, както твърди Борисов. Трябва неговите 7 члена в ЦИК да обявят процедура за обществена поръчка. Това трябва да направят и представителите на БСП, ДПС, Обединени патриоти, „Воля“ и „Демократична България“, допълни Манолова.

Борисов си организира палатков лагер, постави си палатки, но за разлика от гражданите, които са в центъра на София, той построи палатковия си лагер в периферията на София – зад борда, където вече му е мястото. Направи го от страх, от малодушие. Това вече не са паник атаки, а страх и ужас да се изправи пред хората и да ги погледне в очите. Изигра политически театър пред актива на ГЕРБ, пред удобно събраната агитка на ГЕРБ, каза Манолова за партийното събитие на Борисов.

efekt-2

Той извика добре платените активисти на високи позиции, за да сподели част от позора си и въвлече в него и хора от структурите на ГЕРБ. Целият актив беше освиркан заедно с шефа си и видя „народната любов“.

Loading...

Това са част от ритуалните танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия. Борисов, време е за оставка. Запази поне малко от достойнството си и от това на партията си, допълни тя.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе