Манолова: Борисов да отпусне пари за семейството на загиналото от токов удар дете

в България

Манолова: Борисов да отпусне пари за семейството на загиналото от токов удар детеМанолова: Борисов да отпусне пари за семейството на загиналото от токов удар дете

Не съм получавала покана от Корнелия Нинова или от ръководството на БСП за среща за честни избори, заяви Манолова

На заседанието на Министерския съвет утре Борисов вместо да раздава пари предизборно, да отпусне пари за семейството на загиналото от токов удар дете.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред Евроком.

Къде е Фандъкова и защо не се извини на семейството? Тя е стопанката на столицата, пропадналите тротоари, затвореното метро и изтеклите стотици милиони левове в корупционни обществени поръчки. Корупцията убива включително и при такива случаи на безхаберие, допълни Манолова по случая с починалото от токов удар в София дете.

Министерският съвет да вземе решение и държавата да плати здравните осигуровки на работниците от затворените фирми. С отварянето на закона за извънредното положение миналата седмица се взе едно не лошо решение правото на неплатен отпуск да се увеличи от 60 на 90 дни. По време на този неплатен отпуск обаче хората от затворените фирми нямат доходи, част от тях получават по 24 лв. на ден, но други не получават. В същото време те трябва да си платят и здравните осигуровки, но нямат възможност и не могат да си платят лечението или да се ваксинират. Това е цинично на фона на увеличаването на заплатите на властта и на държавните служители. Това е престъпно безхаберие и липса на уважение от властта към гражданите, заяви тя.

Относно отмяната на ветото на президента за „надглавния“ прокурор от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ Манолова определи това, като „подигравка с европейските институции“. Няма как главният прокурор да се контролира от друг прокурор, който ще е избран от същия Висш съдебен съвет, който избра главния прокурор. Това е прах в очите на хората. Коалицията на мнозинството в парламента нарекохме „Мутри вътре“. Те не се интересуват от изискванията на Европа и от искането на българските граждани за истински контрол над главния прокурор, категорична е Манолова.

За нас приоритет е съдебната реформа, която ще трябва да се развива в две направление. Първо, обществен национален дебат дали прокуратурата да е в съдебната власт, или в изпълнителната. И второ, незабавни реформи в прокуратурата за отчетността на главния прокурор, обясни тя.

Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че не е канена от Корнелия Нинова или от ръководството на БСП на среща за честни избори. Нямам обяснение защо председателят на БСП реши да не каже истината за това, че нито аз, като председател на „Изправи се.БГ“, нито Отровното трио сме канени на организирания от нея формат за честни избори, допълни Манолова.

За „Изправи се! Мутри вън!“ увеличаването на доходите на българските граждани е пред скоби. Нашата цел е минималният месечен доход да стане 1000 лв. за работещ българин. Ще започнем с отмяна на 10 % данък върху доходите до 650 лв. Ще преизчислим всички пенсии – това би струвало 1,5 млрд. лв. Само за 2020 г. черната каса на властта – държавната фирма „Автомагистрали“, е получила 4 млрд. лв. за асфалт. С тези пари пенсиите щяха да са актуализирани три пъти, каза още Манолова.

„Изправи се! Мутри вън!“ има план как ще се изразходят 30 млрд. лв. от Фонда за възстановяване и устойчивост от Европа. Тези пари трябва да се инвестират в модерна икономика, конкурентоспособни фирми, за европейски доходи на българите, истинска подкрепа за бизнеса, допълни тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ