ЛЮБОПИТНО! 4 ДИСКРЕТНИ ТЕХНИКИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ, КОИТО ПОДМИНАВАМЕ

в Любопитно

ЛЮБОПИТНО! 4 ДИСКРЕТНИ ТЕХНИКИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ, КОИТО ПОДМИНАВАМЕ

ТЕХНИКИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ

Опитайте се да си спомните последния път, в който се е налагало да се пазарите за нещо. Почти е сигурно, че в определен момент продавачът е казал „Давам ви го за толкова и толкова лева“. Едва ли е заявил „Искам толкова и толкова за него.“
Техника №1: Ударението върху печалбата води до продажби

Бързате за важна среща и точно тогава ви пресреща колегата си с въпрос, който не търпи отлагане – обикновено става дума за дребна молба, за която трябва да дадете съгласието си. Разбира се, в момента бързате и изобщо не ви е до разправии, затова се съгласявате да направите нещо, което реално не искате.
Техника №2: Човек отстъпва лесно, когато е под натиска на времето. Ако ви притиснат с молба, кажете, че ви е нужно време да помислите. 

Трябва да обсъдите важна сделка. Вместо в офиса си, отсрещната страна ви кани на кафе. Служебната атмосфера подтиква хората към по-агресивно и егоистично поведение.  Изберете по-топла и предразполагаща обстановка за преговори.
Техника №3: Неформалната атмосфера смекчава агресивността на опонента.

Понякога опонентът ви ще използва шокови тактики, за да вземе от вас това, което иска. Хората, които изпитат безпокойство и след това облекчение са по-склонни да отговарят утвърдително на всяка молба. Това е защото умствените им ресурси за заети с потенциалната опасност, която са избегнали.
Техника №4: Шокът често се използва за отслабване на защитите. Най-важното е да не бързате с отговора си, каквото и да искат от вас.

Източник: obekti.bg

Ние от bultimes.eu ще Ви дадем един съвет не действайте когато сте гневни и не обещавайте когато сте щастливи ! 

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ