Кои са най-скъпите храни в света?

в Любопитно

Направена е класация на най-скъпите храни в света, които са предназначени за богаташи, които се чудят къде да изхарчат 20 хиляди долара.

Тя започва с хайвера алмас, който идва от Иран и килограм от този деликатес струва 12 500 долара. Той може да се гарнира с трюфели, от италианския регион Пиемонт. Килограм от трюфелите струва 2000 долара. Най-скъпата подправка пък е шафранът. Той се отглежда навсякъде по света, но за един килограм от него са нужни 75 хиляди цвята от шафрановия минзухар. Затова и цената на един килограм от подправката е 1000 долара.

Уникалната по вкусови и здравословни качества гъба мацутаке, която произхожда от Япония пък се продава за 900 долара килограма. Най-скъпото кафе се произвежда в Индонезия и цената му е 300 долара за килограм.

В Дубай за суперзаможните се предлага най-скъпият десерт със злато в света, който струва 1223 долара парчето. ‘Златният феникс’, както е наречена този десерт, се поднася в два съда от 24-каратово злато. Той е глазиран с най-висококачествен шоколад и подходящо за ядене 23-каратово златно покритие.

Останалите продукти за направата на луксозния десерт са специално доставени от всички краища на света – Италия, Великобритания и Уганда.

Източник: krasotata.net

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе