История на хиромантията

в Любопитно

Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта.

Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват интерес за хората още от каменната ера.

Археологически проучвания откриват направени ръце от дърво, слонова кост и камък от древни цивилизации. Закони и инструкции свързани с разчитането на ръката са открити още във ведическите клипове.

Знае се, че в древни времена хиромантията е мигрирала от Индия към други страни, като Гърция, Сирия, Персия и Египет. В днешно време обаче, тя не се радва на голямо почитание в Индия, за разлика от страните на запад.

Въпреки подтисничеството през Средновековието и забраната да се използват каквито и да е методи за гадаене по време на царуването на Хенри VIII, днес хиромантията процъфтява.

Това не трябва да ни учудва, имайки предвид живота ни в тези модерни времена, където стресът взима своя пик и всеки търси отговорите за себе си.

През 19-ти век са правени експерименти с цел, да се разбере истинността на гадаенето на ръка. За изследването са събрани отпечатъци от ръце на хиляди хора, впоследствие класифицирани по характер и по събития, които са настъпили в живота им.

Връзката между линиите на дланта и личността на човека, както и събитията в живота му е доказана с последващи проучвания.

Ръцете могат да ни подскажат дори здравословното ни състояние. Медицински изследователи проучили кожните модели, доказват връзката между дерматологичните аномалии и отпечатъците върху ръцете.

Смята се, че хиромантията е била популярна в академичните среди в Древна Гърция и се използвала от лекарите. И Хипократ и Галент са знаели за употребата ѝ за клинични цели.

Още в 350г преди н.е. Аристотел е казал за нея, че природата е отпечатала съдбата на мъжете и жените, чрез различни знаци и линии върху ръцете им.

Аристотел казва, че е изпратил ученика си Александър Велики до Индия, за да разбере и проучи всичко възможно за хиромантията.

Това, което повечето хора не знаят за хиромантията е, че дланите и формите на ръцете претърпяват промени в рамките на 2-3 месеца.

Източник: sanovnik.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ