Изправи се.БГ: Събрахме над половината от необходимите доброволци за изборите

в България

Изправи се.БГ: Събрахме над половината от необходимите доброволци за изборите

За малко над два месеца Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова набра 52 % от необходимите наблюдатели и доброволци за изборите.

Процесът е част от създаването на паралелна гражданска ЦИК за опазване на честността на предстоящите парламентарни избори.

До момента са подадени над 6200 заявления онлайн, в офиса на платформата и в областните и общинските офиси на „Изправи се.БГ“.

Най-голям процент доброволци са регистрирани в Бургас – 728 души. В многомандатния район има 739 секции, тоест областта е почти изцяло покрита с доброволци.

В София заявления са подали близо 1000 души при около 1600 секции за трите многомандатни района в столицата.

Във Варна желанието си да бъдат доброволци на „Изправи се.БГ“ са заявили 403 души при 650 секции в града. В Пловдив набраните доброволци са 468 при 1018 секции в многомандатните райони в града.

За Варна, Пловдив и София набирането на доброволци и наблюдатели продължава.
Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра и Сливен са многомандатните райони, в които са набрани между 50 % и 90 % от необходимите за секционните избирателни комисии доброволци.

„Изправи се.БГ“ ускорява набирането на останалата част от необходимите доброволци за гражданската ЦИК през оставащите два месеца до изборите, като целта е да се покрият и най-малките населени места.

Заявленията на кандидатите се събират по следните начини:

–    Фейсбук страниците на Мая Манолова и Гражданска платформа „Изправи се.БГ“
https://www.facebook.com/IzpraviSe.BG/
https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/
–    Чрез сайта на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“
https://izpravise.bg/станете-доброволец/
–    В офиса на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ в София, на ул. „Дякон Игнатий“ № 4
–    В офисите на „Изправи се.БГ“ в страната


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последно от България

Отиди на Топ