Защо сме с най-ниски пенсии?

в България

Истината, която ще Ви шокира!
Ето защо сме с най-ниски пенсии не само в Европа обаче! Никой не знае как се изчислява пенсията у нас!

Редица запитвания има, но отговорът е пълно мълчание. В далечна Индия пенсията, която получавате се равнява на 90% от заплатата Ви при пенсионирането Ви!

В една Турция да вземем в предвид пенсията Ви е 100% от заплатата, с която сте достигнали възрастта за пенсиониране !

В Хърватия обаче размерът на пенсията ви е 129% от последното ви трудово възнаграждение, а само в България никой не знае как се изчислява пенсията ! Аз се пенсионирах по болест и получих 98 % ТЕЛК и пенсия от 115 лв. през 2005 г. при условие, че се осигурявах от 9 фирми като управител и осигуровките ми бяха по 138 лв. от фирма, което си беше по 1240 лв. на месец и така някой знае ли как се изчисляват пенсиите у нас и по каква методика и какъв модел се случва това? Сега след 13 години пенсията ми е 250 лв. срамота !

Това ми разказва наш приятел! По-лесно ще разберем каква е формулата на КОКА КОЛА, отколкото как се изчисляват пенсиите у нас!
Но е едно ясно, че ниските пенсии са следствие на бедната ни държава, а тя е бедна, защото я грабят управниците ни!

Постоянно се вдигат годините за пенсиониране у нас докато в Китай например ги намалят и там мъжете се пенсионират на 55 години, а жените на 50 г. и ако жените са извършвали тежък труд даже границата на пенсиониране е 45 г. И това е така, защото в Китай хората имат икономика, а силната икономика прави богата държавата и технологиите заместват ръчният труд докато ние нямаме икономика, но пък имаме силни на грабежи политици.

Loading...

Вижте още от bultimes

Сайтът не носи отговорност за коментарите, които се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе