Египет: Забраняват язденето на камили при пирамидите в Гиза

в Любопитно

Забраняват язденето на камили

Египетските власти са решили да въведат ред около една от главните забележителности в страната – пирамидите в Гиза, като забранят язденето на камили и коне, както и да изгонят всички частни търговци на сувенири.

Всеки, който е посещавал пирамидите, знае, че спокойното им разглеждане е почти невъзможно заради нуждата постоянно да се разгонват нахалните продавачи и да се пазят личните вещи, за да не бъдат откраднати.

Известни са и случаите, в които водачите на камили предлагат на туристите да пояздят за 10 египетски фунта, а в края на разходката им искат по 100 фунта.

Тези нерегламентирани дейности освен всичко влошават и района около пирамидите с боклука, който произвеждат.

Създаден е специален проект за развитие на района около пирамидите в Гиза, който цели да превърне посещението им във вълшебно преживяване за посетителите, а не в „разходка в зоопарк“.

Очаква се още през 2018 г. да бъдат премахнати всички частни търговци от района, а на тяхно място да бъде изградени съвременни съоръжения на стойност 23 милиона долара. Те ще включват информационен пункт за туристи, кафене и будки за сувенири. Придвижването от новия Велик египетски музей, който ще отвори врати в края на 2018 г., до пирамидите ще става на електромобили.

Източник: nasamnatam.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ