Деца с добри сърца, спасяват хора!

в България

Деца с добри сърца, спасяват хора!
Деца с добри сърца, спасяват хора!
Първия сняг връхлетя Варна! Градската Управа, както винаги беше готова, да ни вкара в зимна приказка. Благодарение на тази зимна приказка ставаме свидетели на: „Героизъм в мирно време!“ Трима младежи от „Електрото“- техникум във гр. Варна, които са едва 10-и клас, се прибират след училище! Точно в този момент чудото се случва и автобусът им закъсва! Заледените улици, хващат в своя капан няколко автомобила и автобуса.

Сред тях е и микробусът, който превозва деца инвалиди, които са били на учебни занятия!
Уплашени от студа, силния вятър, обилния снеговалеж, големите варненски баровци си стоят на топло по джиповете, нервно пушат цигари и още по нервно свирят с клаксони! Образува се километрична опашка, която няма изглед да се раздвижи! Шофьорът на микробуса с деца- инвалиди, решава да изведе децата от буса, защото е прекалено опасно да маневрира с тях по заледените улици!
Прави десетки опити да излезе от ледения капан, но без резултат!

Времето лети, събират се зяпачи, децата студуват и се случва чудо! Идва автобуса с нашите герои, който закъсва. Децата без да мислят много се отправят към замръзналите малчугани в инвалидни колички! Разбират, че „чичковците и батковците“, дето зяпат няма да помогнат!
-„Единствената възможност, да се оправят нещата е да се помогне на буса и да се изведат децата!“ Така казва Ники, момчето от снимката!

Понеже децата са малки, крехки и не са „корави“, както казват, не успели да избутат буса! Младежите не се отказват, притичват до близкия магазин и купуват сол- много сол. Сетили се милите за съветите, които са получавали от своите близки. След буса помогнали и на останалите закъсали коли. Няма и пет минути след това, целият ужас вече е останал в историята. Измръзналите деца- инвалиди се прибират по домовете си, огромната опашка от коли се раздвижва и хората се прибират по домовете си! Какво се случва с нашите герои?

Нищо! Няма благодарности, няма похвали, дори никой не се сети да даде парички на децата за солта, която са купили за тях и заради тях!

Днес нашите герои пак бяха в класната стая доволни, че не са посрамили родителите си! Аз съм доволен, че станах свидетел на тази история, за да ВИ разкажа за:“ Деца с добри сърца спасяват хора!
“ Радвам се, че българския дух е все още жив във нашите деца!
Надявам се децата- герои от този разказ, да прочетат това, надявам се и техните родители да прочетат, Надявам се децата, да получат признание и се надявам тези дето зяпаха отстрани, да се ЗАСРАМЯТ! Браво на варненските тинейджъри и техните родители!

Вие приятели сте „корави“ , истински хора и ЧОВЕЦИ, вашите сърца и души са благословени! Благодаря ВИ, че ни дадохте пример за доброта и човечност!

Ние от bultimes публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ