Вълшебното дърво, което сбъдва всички желания

в Любопитно

Още от древни времена хората са общували с дърветата. Днес, макар и тази практика да е позабравена, сензитиви уверяват, че престоят около дървесните видове може значително да подобри човешкото биополе.

В миналото, когато човеците са прекарвали голяма част от ежедневието сред природата, така нареченото говорене с дървета било характерно за много общности.

Техните членове се усамотявали около дърво, разказвали му преживяванията си, търсели отговори на проблемите си, медитирали или просто прегръщали растението. Вярвали, че по този начин се зареждат с енергия, отървават се от тежки болести и се сдобиват с късмет.

Дървесният вид, за който се твърди, че е най-мощен в това отношение, е Гигантската секвоя. Гигантската секвоя е най-голямото дърво на планетата. Представители на вида са съществували още преди 200 милиона години, когато се появяват и динозаврите.

Според много вярвания общуването с Гигантска секвоя има магическо въздействие върху човека. Престоят около дървото и неговото прегръщане може да сбъдне най-силните ви желания, да ви дари с любов, щастие и крепко здраве.

Поверието гласи, че за да се случи това, трябва да прегърнете ствола на дървото. Мъжете обгръщат растението с лице към кората, а жените – с гръб. Това е така заради различното разположение на енергийните центрове при двата пола.

Говори се още, че ако една двойка иска да остане вечно заедно, влюбените трябва едновременно да обгърнат Гигантска секвоя, символ на вечността.

Гигантската секвоя е разпространена най-много в Калифорния, САЩ. Но в България също има дървета от вида. Среща се в парк-музей Врана, Борисовата градина, Вършец и др.

efekt-2

Източник: sanovnik.bg

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе