Българска гордост! С подкрепата на GemCorp, младите пилоти Стефан Бостанджиев и Павел Лефтеров с подиум в дебюта им на писта „Имола“ за Ламборгини

в Свят

Българска гордост! С подкрепата на GemCorp, младите пилоти Стефан Бостанджиев и Павел Лефтеров с подиум в дебюта им на писта "Имола" за Ламборгини

Нашите момчета са част от отбора на Iron Lynx с общо пет автомобила и карат машина с номер 41 в искрящо жълт цвят

Поредната българска спортна гордост донесоха младите автомобилни състезатели от дуото Павел Лефтеров и Стефан Бостанджиев.

Момчетата, които излязоха на пистата за тима на Ламборгини с подкрепата на инвестиционната компания GemCorp, успяха да стигнат до почетната стълбичка още при дебюта им в едномарковия шампионат Lamborghini Super Trofeo Europe.

Първият състезателен уикенд се проведе на италианската писта „Имола“ с две състезания през двата дни, като тази неделя, 21 април, донесе успеха на младия Бостанджиев и един от най-опитните ни пилоти Лефтеров.

От началото на 2024 г. те са част от отбора на Iron Lynx с общо пет автомобила и карат машина с номер 41 в искрящо жълт цвят.

Българският екипаж е в най-високата категория PRO. Родните състезатели имаха привилегията да вземат участие в третата, ключова появява на Lamborghini Super Trofeo Europe на пистата Имола, която е на малко повече от час път с кола от централата на Automobili Lamborghini в Сант’Агата Болонезе. Отличната им изява се очаква да стане още по-значимо, тъй като съвпада с дебюта на SC63 в европейските състезания.

Обещаващият gt състезател Стефан Бостанджиев е роден в Лондон през 2004 г. Любовта към екстремните спортове му проправя пътя към успеха. Той излиза на картинг пистата едва на 15-годишна възраст и се стреми към съвършенство във всеки завой, който предприема.

Фокусът, решителността и прецизността го улесняват да се представя впечатляващо всеки път, когато седне зад волана, разказват за него едни от най-успешните пилоти, наблюдавали прогреса му. Успехите му бързо биват забелязани и той е привлечен да се състезава за българския Overdrive Racing Team.

От август 2020 г. Бостанджиев работи изключително усилено с екипа си, за да разшири още повече спортните си хоризонти и да се подготви за професионално в моторните спортове. Макар изключително млад, Стефан може да се похвали с участието си на множество професионални състезания, включително Портимао, Монца, Мизано и пистата за GP на Нюрбургринг, докато стоят зад волана на Porsche GT3 Cup и Porsche GT4 Clubsport.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ