Бръчките и какво могат да показват те

в Любопитно

Направено изследване показва, че бръчките не зависят само от възрастта на човека, но и от типа на кожата му. Установено е, че при по-дебелата и мазна кожа те се появяват по-късно, защото тя запазва еластичността си по-дълго време.

Според изследванията дълбочината и местоположението на бръчките са показател за някои здравословни проблеми. Ако бръчките се намират между веждите, това показва, че имате проблеми със стомаха. Вертикалните бръчки в дясната страна на лицето пък сигнализират за проблеми с черния дроб. Ако обаче бръчките са в лявата страна, проблемите са в далака…

Напречните бръчки показват загуба на еластичността и подвижността на дисковете между прешлените и връзките между тях. Вертикалните тънки бръчки над горната устна, които обикновено се появяват при жените, са сигнал за гинекологични проблеми. Бръчките, които се спускат от ъгълчетата на устните надолу, са знак за гастрит и проблеми с панкреаса. А гънките по бузите и брадичката са знак за проблеми в черния дроб и малкия таз…

Разбира се, бръчките са само потенциален сигнал за определени заболявания. Ако ги имате обаче това не е причина за паника, че страдате от някакво заболяване.

Източник: krasotata.net

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ