Андрей Райчев за Мая Манолова и Слави през 2019г.

в България

Андрей Райчев за Мая Манолова и Слави през 2019г.
Андрей Райчев: След изпълнената със скандали 2018 г. ни очаква бурна 2019 г.
„Последен валс” ще са изборите през май и за Слави Трифонов – „или ще се яви, или няма да се явява изобщо”, защото местните избори през есента не са подходящи за дебют на нов политически проект.
След изпълнената със скандали 2018 г. ни очаква бурна 2019 г., в която още през май ще знаем дали правителството има шанс да изкара мандата си, като при всяко положение се намираме в края на една политическа епоха. Това отбеляза в студиото на „Тази сутрин”по БТВ социологът Андрей Райчев.

„Тези евроизбори ще изиграят ролята на предсрочни избори, като ще премерят политическата ситуация”, подчерта той.

Според него скандалите от изминалата година са довели ГЕРБ до непозната до този момент ситуация – партията на Бойко Борисов да „доиграва”, да не е в настъпление, а в отбрана. „Постарому започнаха да сочат другите, това показва много голяма слабост”, посочи Райчев.

ГЕРБ може най-накрая да запишат пълен управленски мандат само при категорична победа на евровота.

Още по-големи са проблемите за „Обединени патриоти”: „Тази коалиция се е разпаднала в дълбочина, преди година и половина се разпаднаха, когато взеха различна позиция по руския въпрос. Те са временно заедно, въпросът е докога”.

„Последен валс” ще са изборите през май и за Слави Трифонов – „или ще се яви, или няма да се явява изобщо”, защото местните избори през есента не са подходящи за дебют на нов политически проект.

Как обаче изглеждат на този фон коментарите на Ахмед Доган, че не трябва да се стига до предсрочни избори и България трябва да върви към програмно правителство с участието на всички парламентарни партии? Според Райчев е възможна подкрепа на ДПС за управлението до края на мандата и използване след това на най-силната карта на политическата сила – гласовете й на президентски избори.

В същото време той вижда в левицата сериозно развитие: „БСП винаги е страдала от липса на ярки играчи – от времето на Лилов и Луканов, а сега има трима плюс една млада надежда”. Социологът уточни, че говори за Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Крум Зарков. Според него в момента те просто не работят в синхрон.

„Нацията е обединена около идеята, че живеем страшно несправедливо и гадно”, подчерта Райчев. Според него Румен Радев не може да бъде обединител на народа и на елита: „Че хората ненавиждат елита си, няма съмнение – и то го ненавиждат в една плашеща степен”. Тази линия на поведение на президента според него обаче не е популизъм.
Източник: epicenter.bg

Райчев не е прав, но все пак той е социолог и за да му се даде ефир най-вероятно са му сложили и някой думички в устата!

Корнелия Нинова и Мая Манолова са скарани, което си е пускане на непотвърдена информация за Манолова и БСП!
Ако Манолова играе за Кмет то тя ще играе като независим кандидат подкрепена от инициативен комитет!

Слухове са и че Слави Трифонов не може да бъде сериозен фактор!

Интервюто на Слави Трифонов с Бойко Борисов не може да бъде показателно за политиките, които изповядват двамата !

Един проект политически на Слави Трифонов би променил цялото политическо статукво в страната ни !

Затова и социолозите и агенции говорят за нагласите на населението, но тези нагласи медиите ги създават, а когато се промени медийната среда ще се промени и нагласата на обществото, а една променена нагласа променя и средата!

И ако Слави Ви каже „хайде да изхвърлим боклука от властта“ ще го подкрепите ли?

Вижте още от bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ