Автомобилът на Иванчева стоял отключен пред Столична община

в България

Автомобилът на Иванчева стоял отключен пред Столична община
Автомобилът, в който вчера са пътували кметицата на столичния район „Младост“ и заместничката й, е служебен и е бил ползван от много хора.
Това обясни пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, която представлява зам.-кметицата на „Младост“ Биляна Петрова.

Тя и кметицата Десислава Иванчева бяха арестувани вчера по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. „Московска“ пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена.

„В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо“, допълни адвокатката.

По думите й, Биляна Петрова ще да съди държавата за нарушение на човешките права. Снощи тя бе изведена от Спортната палата заедно с екип на Спешна помощ, тъй като след ареста е получила хипертоничен пристъп и се е наложило на място да бъде извикана линейка.

„Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях. Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ“, заяви Ирен Савова.

В 4 сутринта приключили всички процесуални действия.

„Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста“, коментира юристът.
Източник: dir.bg
Ето как ще работи новата спецпрокуратура !
Всички неудобни на правителството да се готвят за подхвърляне на наркотици, белязани банкноти като тук идва новата репресивна машина, която ще работи по списък и по ноти !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ